ISO 22184:2021

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٣ فبراير ٢٠٢١

Milk and milk products — Determination of the sugar contents — High performance anion exchange chromatography with pulsed amperometric detection method (HPAEC-PAD)

ملفات الوثيقة ISO 22184:2021

الإنجليزية 25 صفحات
الإصدار الحالي
162.21 USD

مجال الوثيقة ISO 22184:2021

This document specifies the quantitative liquid chromatographic determination of specific sugars (galactose, glucose, fructose, sucrose, lactose and maltose) in various milk and milk products, applying arabinose as an internal standard.

The method is applicable to the following dairy matrices: milk, sweetened condensed milk, milk powder, cheese, whey powder, infant formula, milk dessert and yoghurt.

The method does not apply to dairy products containing soy or to the determination of the lactose content in low-lactose milk products at levels below 1 mg/g.

A high performance anion exchange chromatography method in combination with pulsed amperometric detection (HPAEC-PAD) method is applied[5][3][4]. With this method, thirteen different monosaccharides, disaccharides and trisaccharides can be separated: fucose, arabinose, galactose, glucose, fructose, sucrose, lactose, lactulose, maltose, melibiose, trehalose, isomaltulose and maltotriose.

The method is applicable to labelling for the six most important sugars that can be present by nature or by addition in milk and milk products. The method does not apply to sugar contents less than 0,1 %.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 150-2:2020
GSO 150-2:2013 
لائحة فنية يمنية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 2055-1:2020
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية يمنية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 6590-1:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Packaging — Vocabulary — Part 1: Paper sacks
ISO 9073-6:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Nonwovens — Test methods — Part 6: Absorption
ISO 1629:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Rubber and latices — Nomenclature
ISO 17423:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Intelligent transport systems — Application requirements and objectives